Het is een geweldige stap om groene energie te omarmen door zonnepanelen te overwegen! Of je dak geschikt is voor zonnepanelen hangt af van een paar belangrijke factoren.

  1. Dakoriëntatie en hellingshoek: Een dak dat naar het zuiden is gericht en een hellingshoek heeft tussen de 15 en 40 graden is ideaal voor maximale zonne-energieopbrengst. Maar ook daken met andere oriëntaties en hellingshoeken kunnen nog steeds voldoende zonlicht ontvangen.
  2. Schaduwvrij: Het is essentieel dat je dak gedurende de dag zo min mogelijk in de schaduw ligt. Bomen, gebouwen of andere obstakels die schaduw werpen kunnen de prestaties van je zonnepanelen verminderen.
  3. Dakconditie: De conditie van je dak is belangrijk. Het moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen gedurende hun levensduur, die doorgaans meer dan 25 jaar is.
  4. Grootte van het dak: Je hebt voldoende ruimte nodig op je dak om het aantal zonnepanelen te plaatsen dat nodig is om aan je energiebehoeften te voldoen. Dit kan variëren afhankelijk van je energieverbruik en het vermogen van de panelen.

Om erachter te komen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, bieden wij gratis dakinspecties aan. Onze experts beoordelen jouw dak en geven je advies op maat. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken!